Nyheter

Genombrott för Nexam Chemical inom PET-skum - erhåller order på 5,7 MSEK för produktion av högvolymprodukter

2018-09-21

Nexam Chemical har erhållit en order på cirka 5,7 MSEK från en av världens största tillverkare av PET-skum. Produkten, en förblandad masterbatch, ska användas för kundens tillverkning av högpresterande PET-skum. Leverans kommer att ske under fjärde kvartalet samt under första kvartalet 2019. 

”Vi har under en tid samarbetat med vår kund, som är en av världens fyra största tillverkare av PET-skum, och levererat masterbatch i mindre volymer. Det är mycket glädjande att kunden nu ökar sina volymer av vår produkt för att tillverka sitt högpresterande PET-skum. Vi ser nu fram emot vårt fortsatta samarbete för att ytterligare utveckla affären” säger Anders Spetz, CEO i Nexam Chemical.

Nexam Chemical utvecklar och tillverkar egenskapsförbättrande additiv under varumärket NEXAMITE®. NEXAMITE® levereras i form av en förblandad mix, en så kallad masterbatch. Genom masterbatch kan NEXAMITE® tillsättas i kundernas befintliga produktionsutrustning, vilket förenklar inblandningsprocessen och säkrar en hög och stabil produktkvalitet. Nexam Chemical samarbetar med tre av de fyra världsledande tillverkarna av PET-skum. PET-skum används till exempel till turbinblad i vindkraftverk, i byggnadskonstruktioner, lättviktsskåp på lastbilar, i tågkonstruktioner m.m.

För mer information, kontakta:

Anders Spetz, VD, +46-703 47 97 00, anders.spetz@nexamchemical.com 

Denna information är sådan information som Nexam Chemical Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 september 2018 kl. 08:00 CET.

__________________________________________________________________________

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktionsmaterial inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på http://www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

Ladda ner som PDF