Nyheter

Nexam Chemical erhåller kinesisk order om 1,1 MSEK

2019-05-21

Nexam Chemical har erhållit en order på cirka 1,1 MSEK från sin kinesiska distributör för leverans till en ny slutkund. Ordern avser masterbatch ur Nexam Chemicals produktportfölj NEXAMITE®. Leverans kommer ske under det andra kvartalet.

”Det är glädjande att se vår försäljning utvecklas på den kinesiska marknaden. Vår distributör har nu lyckats erhålla en order från en ny kund som startar upp produktion där våra NEXAMITE®-baserade masterbatchprodukter ingår som en viktig komponent. Vi ser fram emot att utveckla våra affärer ytterligare på den kinesiska marknaden”, säger Johan Arvidsson, VD i Nexam Chemical. 

Nexam Chemical utvecklar och tillverkar egenskapsförbättrande additiv under varumärket NEXAMITE®. NEXAMITE® levereras i form av en förblandad mix, en så kallad masterbatch. Genom masterbatch kan NEXAMITE® tillsättas i kundernas befintliga produktionsutrustning, vilket förenklar inblandningsprocessen och säkrar en hög och stabil produktkvalitet.  

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com

Denna information är sådan information som Nexam Chemical Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 maj 2019 kl. 08:40 CET.

__________________________________________________________________________

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktionsmaterial inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på http://www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB. FNCA Sweden AB kan nås på info@fnca.se samt per telefon på 08-528 00 399.

Ladda ner som PDF