Nyheter

Nexam Chemical utser Francesco Pisciotti till ny utvecklingschef

2018-11-19

Nexam Chemical har rekryterat Francesco Pisciotti till ny utvecklingschef (CTO) i Nexam Chemical. Francesco har en lång erfarenhet inom utveckling av polymera material, dess bearbetning och egenskapsutveckling av slutprodukter. Med hans bakgrund och kunskap av polymera material blir han en stor tillgång för bolaget. Under Francescos ledning kommer utvecklingen av nya multifunktionella masterbatcher anpassade för kundernas processer att intensifieras.

Francesco Pisciotti har en doktorsgrad inom materialvetenskap och teknik från Chalmers med fokus på polymera material och hur de bearbetas. Han har en lång erfarenhet av att leda framgångsrika utvecklingsprojekt inom polymera material. Francesco Pisciotti kommer närmast från Tetra Pak där han under många år arbetat med utvecklingen av framtida polymera material. Dessförinnan har han erfarenhet från RISE, Research Institutes of Sweden. Francesco Pisciottis kompetens och långa erfarenhet att driva utvecklingsprojekt inom polymera material förstärker Nexam Chemical förmåga att utveckla produkter anpassade för de specifika material som kunderna arbetar med.

Francesco kommer att ingå i ledningsgruppen och tillträder sin tjänst den 1 februari 2019. Nexam Chemicals nuvarande CTO, Erik Lager, har fått ett nytt uppdrag inom det inköpsprojekt som Nexam Chemical startat med målet att förbättra marginalerna för bolagets produkter.

”Francesco kommer att tillföra Nexam Chemical mycket värdefull kunskap och erfarenhet, framförallt inom polymera material och hur vår kemi kan appliceras på bästa sätt i dessa. Francesco har under sina tidigare anställningar levererat mycket goda resultat från de utvecklingsprojekt som han varit ansvarig för. Jag ser mycket fram emot att få börja samarbeta med honom och hälsar honom varmt välkommen till Nexam Chemical.” säger Anders Spetz, CEO.

”Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Nexam Chemical. Jag kommer att ha stor nytta av min erfarenhet av polymerer och ser fram emot att få kombinera denna erfarenhet med Nexam Chemicals unika kemi. Tillsammans med ett fokus på accelererad kundinnovation ger detta förutsättningar för att skapa unika möjligheter till befintliga och framtida kunder. Industrin är i stort behov av nya innovativa produkter, vilket jag tror att vi har stora möjligheter att bidra med.” säger Francesco Pisciotti.

För mer information, kontakta:

Anders Spetz, VD, +46-703 47 97 00, anders.spetz@nexamchemical.com 

___________________________________________________________________________

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktionsmaterial inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på http://www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

Ladda ner som PDF