Nyheter

Nexam Chemicals CFO lämnar sin tjänst till sommaren

2019-01-23

Nexam Chemicals CFO Christian Svensson har meddelat att han beslutat sig för att lämna sin tjänst till sommaren. Bolaget har inlett en rekryteringsprocess.

Christian Svensson, Nexam Chemicals CFO sedan 2014, har beslutat att lämna sin anställning för att återgå till att driva sin egen verksamhet. Christian kommer att kvarstå i sin roll som CFO fram till sommaren och kommer att säkerställa slutförandet av kommande årsredovisning och kvartalsrapporter. 

”Vi är tacksamma för det arbete som Christian genomfört under sin tid i Nexam Chemical och framförallt det gångna årets intensiva arbete med att sammanfoga Nexam Chemicals och Plasticolors verksamheter till ett bolag. Christian har varit en stor tillgång för bolaget och vi önskar honom all lycka i framtiden”, säger Anders Spetz, CEO i Nexam Chemical.

”Med Nexam Chemicals förvärv och integration av Plasticolors verksamhet färdigställd känner jag mig redo att återgå till min egen konsultverksamhet och ta mig an nya utmaningar. Bolagets verksamhet har under dessa år tagit stora steg framåt och jag ser fram emot att så småningom få följa Bolagets fortsatta utveckling som aktieägare”, säger Christian Svensson, CFO i Nexam Chemical.

För mer information, kontakta:

Anders Spetz, VD, +46-703 47 97 00, anders.spetz@nexamchemical.com

__________________________________________________________________________

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktionsmaterial inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på http://www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB. FNCA Sweden AB kan nås på info@fnca.se samt per telefon på 08-528 00 399.

Ladda ner som PDF