Nyheter

Nexam Chemical erhåller sin första industriella order av produkt för modifiering av plaströr.

2015-09-23

Nexam Chemical har erhållit sin första industriella order avseende modifiering av polyeten (PE) för rörtillverkning. Ordervärdet uppgår till cirka 700 000 SEK och kommer att levereras i omgångar under kommande kvartal.

”Sett ur ett ekonomiskt perspektiv är det naturligtvis en liten order, men för Nexam Chemical är det ett genombrott på en betydande och global marknad. Detta bekräftar att vår produkt förmår att förbättra processen vid rörtillverkning i industriell skala och att vi tillför nya egenskaper som ökar effektivitet, produktivitet och lönsamhet hos våra kunder. Stärkt av denna framgång intensifierar vi nu vårt arbete med att bearbeta andra rörtillverkare och räknar med fler beställningar framöver.”- säger Nexam Chemicals VD Anders Spetz.

För mer information, kontakta:

Anders Spetz, VD, +46-703 47 97 00, anders.spetz@nexamchemical.com

____________________________________________________________________________

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktions-material inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på http://www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är Remium Nordic AB.

Ladda ner som PDF