Nyheter

Pressmeddelande: Nexam Chemical utser Lars Öhrn till CMO.

2015-03-17

Nexam Chemical har rekryterat Lars Öhrn till den nyinrättade tjänsten som CMO. En tydlig förstärkning av organisationen och ett viktigt steg i den kommersialiseringsfas Bolaget befinner sig i.

Lars Öhrn är kemist i grunden och har, under större delen av sin karriär, arbetat med marknadsföring och försäljning inom plastbranschen. Han kommer närmast från en tjänst som Market Application Manager hos Borouge, ett Abu Dhabi-baserat bolag ägt av Abu Dhabi National Oil Company och Borealis-sfären. Där har han varit ansvarig för att marknadsföra och ta nya produkter till marknaderna i bl.a. mellanöstern och stora delar av Asien. Med Lars förstärks organisationen med den kompetens och erfarenhet som krävs för att bli en professionell aktör inom marknadsföring och försäljning. Lars tillträder sin tjänst i maj 2015.

”Jag är mycket nöjd, glad och stolt över att Lars Öhrn nu valt att börja hos oss. Lars kommer in i Nexam Chemical med en gedigen marknads- och säljerfarenhet från plastindustrin. Han har innehaft ett antal seniora roller inom såväl polymertillverkande som plastbearbetande företag. Lars kunskaper och insikter runt hur man genererar värde för kund, och betydelsen av ett djupt applikationskunnande i syfte att vara en trovärdig partner till kunden, bidrar starkt till att driva vårt arbete i rätt riktning” säger Anders Spetz, CEO.

”Nexam Chemical har en intressant produktportfölj som förbättrar materialegenskaper, höjer effektiviteten och bidrar till ökad lönsamhet inom plastindustrin. Jag ser fram emot att bli en del av teamet på Nexam Chemical och bygga marknad och försäljning” säger Lars Öhrn.

För mer information, kontakta:

Lennart Holm, styrelsens ordförande, +46-706 30 85 62, lennart.holm@nexamchemical.com

Anders Spetz, CEO, +46-703 47 97 00, anders.spetz@nexamchemical.com

Ladda ner som PDF