Nyheter

Nexam Chemical erhåller order från en av världens största rörtillverkare

2015-11-09

Nexam Chemical har erhållit en order på cirka 1,5 miljoner kronor från en av världens största rörtillverkare. Leverans beräknas ske i januari 2016. Ordern avser polyetenblandningar, delvis med NEXAMITE® i låg dosering, men med avgörande betydelse för kundens produkter. Polyetenblandningarna produceras av en samarbetspartner till Nexam Chemical.

”Ordern som vi fått är ännu en bekräftelse på att våra produkter fungerar inom den stora marknaden för polyetenrör. Våra produkter kan tillföra egenskaper och processförbättringar som skapar stora värden för kunden. Med vår produkt har kunden passerat ett flertal viktiga utvecklingssteg med positiva resultat och är, med denna order, redo att gå kommersiellt. Denna framgång stärker oss för att gå vidare i affärsutvecklingen på den intressanta rörmarknaden.”, säger Nexam Chemicals VD Anders Spetz.

För mer information, kontakta:

Anders Spetz, VD, +46-703 47 97 00, anders.spetz@nexamchemical.com

____________________________________________________________________________

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktions-material inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på http://www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är Remium Nordic AB.

Ladda ner som PDF