Nyheter

Nexam Chemical erhåller order till ett värde av 11 MSEK

2019-10-22

Nexam Chemical har erhållit en order på cirka 11 MSEK från en av världens största tillverkare av PET-skum. Den här ordern befäster ytterligare Nexam Chemical som en ledande leverantör till PET-skumbranschen. Produkten, en masterbatch, ska användas för kundens tillverkning av högpresterande PET-skum. Leveranser kommer att ske under de första åtta månaderna av 2020 i Europa och Nordamerika.

”Det är glädjande att vår kund nu väljer att fortsätta samarbetet med Nexam Chemical och ger oss förtroendet att leverera också till den växande nordamerikanska marknaden. Ordern är ytterligare en bekräftelse på att vi har en högkvalitativ produktion och portfölj av produkter för tillverkning av kundens högpresterande PET-skum. Vi ser fram emot att utveckla samarbetet ytterligare och fortsätta bygga vårt erbjudande.” säger Johan Arvidsson, CEO i Nexam Chemical. 

Nexam Chemical utvecklar och tillverkar egenskapsförbättrande additiv under varumärket NEXAMITE®. NEXAMITE® levereras i form av en förblandad mix, en så kallad masterbatch. Genom masterbatch kan NEXAMITE® tillsättas i kundernas befintliga produktionsutrustning, vilket förenklar inblandningsprocessen och säkrar en hög och stabil produktkvalitet. Nexam Chemical samarbetar med de världsledande tillverkarna av PET-skum. PET-skum används till exempel till turbinblad i vindkraftverk, i byggnadskonstruktioner, lättviktsskåp på lastbilar, i tågkonstruktioner m.m. 

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com 

Denna information är sådan information som Nexam Chemical Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 oktober 2019 kl. 14:30 CET.

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktionsmaterial inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på http://www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB. FNCA Sweden AB kan nås på info@fnca.se samt per telefon på 08-528 00 399.

Ladda ner som PDF