Nyheter

Nexam Chemical tar största ordern från Japan hittills – Kontinuerliga leveranser till Japan ger ny tillväxt

2022-04-12

Nexam Chemical har sedan länge levererat material till en japansk kund inom högprestanda-polymerer för halvledare. Projektet har fram tills nu varit av utvecklingskaraktär. Detta ändras nu genom att Nexam Chemical precis har erhållit order på kommersiella nivåer för resterande delen av 2022. Ordervärdet för perioden är cirka 2,5 milj SEK. Bedömningen är att ordervärdet för 2023 är cirka 5-6 milj SEK och sannolikt ökande.

Kunden, Sumitomo Bakelite är en ledande japansk materialtillverkare inom polymerteknikområdet. Sumitomo Bakelite har under en längre tid samarbetat med Nexam Chemical för att ta fram material som uppfyller de höga krav som ställs på inkapslingsmaterial för halvledare. Halvledare ingår i komponenter i det mesta av den elektronik som vi i dag har omkring oss så som mobiltelefoner, datorer, etc. I takt med att komponenterna blir allt mindre, ställs högre krav på värmetålighet. Nexam Chemical har material som passar väl för dessa krav.

”Nexam arbetar med att utveckla kreativ kemi för polymerer. Och vi har bara sett början på hur detta kan tillämpas. I detta fall handlar det om elektronikindustrin, i andra fall om material till vindkraftvingar eller plaståtervinning. Vi har helt enkelt molekylära byggstenar som är hållbart användbara inom väldigt skiftande området. Det är mycket glädjande att Sumitomo Bakelite lyckats får framgång i detta projekt ”, säger Johan Arvidsson, VD Nexam Chemical.

Affären kommer att bedrivas i samverkan med Nexam Chemicals distributör i Japan, Kadutoku.

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com 

Ladda ner som PDF