Nyheter

Nexam Chemical godkända att använda NEXAMITE i flaskor och matförpackningar i Japan

2023-02-16

Nasdaq First North-listade Nexam Chemical – som uppfinner, utvecklar, producerar och säljer tillsatser till plastindustrin i hela världen – godkänns att använda bolagets produkt för uppgradering av återvunnen plast, NEXAMITE, i flaskor och matförpackningar på den japanska marknaden. Det är den japanska partners Kadotodku Corporation, som erhållit godkännandet av ”Food Contact Material Safety Center”.

Användningsområdet av återvunnen PET eller rPET handlar på den japanska marknaden hittills mest om flaskor. För att uppgradera och återställa den återvunna PET-plasten till en nya har man fram till nu varit tvungna att förlita sig på en mycket energi- och tidskrävande process i en speciell, så kallad SSP (Solid state Polycondensation). Efter godkännandet finns ett kostnadseffektivt och tidsbesparande alternativ på plats.

”Godkännandet öppnar många nya möjligheter för oss. Med vår godkända tillsats kan man åstadkomma samma effekt men på en avsevärt kortare tid vilket både spar pengar och energi. Kadotodku har redan initierat diskussioner med flera flaskproducenter och återvinnare i Japan”, säger Johan Arvidsson, Nexam Chemicals vd.

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com 

Ladda ner som PDF