Nyheter

Nexam Chemical bygger ny innovationsanläggning för fortsatt snabb tillväxt

2022-03-31

Nasdaq First North-listade Nexam Chemical, bygger ett helt nytt innovationscenter för att fortsätta ligga i den absoluta framkant vad gäller tillsatser för att möjliggöra miljöanpassade plaster med bästa funktionalitet. Innovationscentret i skånska Lomma som beräknas stå färdigt hösten 2022, ska serva plasttillverkare över hela världen.

Nexam Chemical har genom att vara en av världens bästa tillverkare av tillsatser som förbättrar plasters egenskaper kunnat uppvisa en mycket god tillväxt under flera år. Fokus ligger på både hållbarhet och funktion. Den nya anläggningen ska säkerställa att Nexam Chemical kan fortsätta ta fram tillsatser som fortsatt ligger i framkant och förbättrar kundernas hållbarhet.

”Med ett eget innovationscentrum blir vi effektivare och snabbare på att ta fram skräddarsydda lösningar för kunder. Målet är att kunna effektivisera och förkorta tiden för kundprojekt och därigenom sänka trösklarna och förkorta införsäljningstiden,” säger Johan Arvidsson, Nexam Chemicals vd, och fortsätter:

”Fortsätter vi att ligga i framkant med vårt erbjudande kommer vi också att kunna snabba på vår tillväxtresa tillsammans med våra kunder. Här blir vårt innovationscentrum avgörande.”

Första steget är att bygga en ny kontors- och laboratoriedel. I ett senare skede kommer också en pilotanläggning att uppföras, där kundprocesser bättre kan efterliknas. Anläggning beräknas stå helt klar under våren 2023.

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com 

Ladda ner som PDF