Nyheter

Nexam Chemical utser Christer Svanberg till ny Chief Technology Officer

2022-08-15

– Ska driva och utveckla bolagets innovationscenter

Nexam Chemical har rekryterat Christer Svanberg till ny Chief Technology Officer. Christer Svanberg kommer närmast från Borealis i rollen som Head of Competence Centre Energy och chef för Borealis Innovation Center i Stenungsund och har en gedigen erfarenhet från såväl forskning som applikationsutveckling. Han tillträder tjänsten under november månad.

Under åren på Borealis har Christer Svanberg haft en rad ledande positioner inom forskning och applikationsutveckling. Utöver det har Christer Svanberg verkat inom akademin. Han har doktorsgrad inom materialvetenskap och var verksam som assistant professor vid Chalmers Tekniska Högskola.

”Vi har gång efter annan bevisat att vi kan utveckla differentierad teknologi och har alltid haft en stark utvecklingsorganisation. Med denna rekrytering kommer vi att ytterligare stärka R&D funktionen. Christer Svanberg kommer dessutom kunna bidra med massor av erfarenhet och ett starkt ledarskap för utvecklingsverksamheten, säger Johan Arvidsson CEO på Nexam Chemical och fortsätter:

”Christer Svanbergs första uppgift blir att färdigställa och få i gång vårt eget innovationscenter. Plastbranschen står inför en stor omvälvning i form av att återvinning blir allt viktigare. Christer Svanberg kommer att leda oss tekniskt i denna omvälvning. Vi välkomnar Christer Svanberg till Nexamfamiljen”

”Efter många år i akademi och storbolag ser jag med ivrig nyfikenhet fram emot att fortsätta arbeta med utveckling i ett framstående innovationsföretag. Nexam Chemical är ett bolag som kan ha mycket korta utvecklingscykler. Det är naturligtvis mycket spännande att kunna se resultat från utvecklingsinsatser snabbt och delta aktivt i kommersialiseringsarbetet.” säger Christer Svanberg.

Christer Svanberg kommer att ersätta nuvarande CTO Francesco Pisciotti, som valt att fortsätta karriären utanför Nexam Chemical.

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com 

Ladda ner som PDF