Nyheter

Nyhet: Nexam Chemicals produkt NEXIMID 500 (MEPA) i nytt japanskt patent

2014-01-13

Det japanska företaget Nishino har erhållit ett patent från det Japanska patentverket (JPO) där Nexam Chemicals produkt NEXIMID 500 används i polyimidharts. Hartset har visat sig ge utmärkta värmeegenskaper och löslighet i kombination med mycket god flexibilitet vilket är unikt. Dessutom kan hartserna tvärbindas vid 50-80°C lägre temperaturer jämfört med andra typer av fenyletynylbaserade tvärbindare, som kräver betydligt högre tvärbindningstemperaturer. Generellt är det få andra system inom härdplast som kan uppvisa brottöjning (ett mått på flexibilitet) över 10%, men PETI hartser är ett sådant material med nästan 20% brottöjning. I patentet presenteras exempel på nästan 40%.

”Allt oftare får vi reda på att nya patent, baserat på Nexam Chemicals nya tvärbindare, beviljas runt om i världen. Detta är ytterligare ett styrkebesked för Nexam Chemical och ett bevis på att vår teknologi är på väg att sprida sig över världen…”, säger Per Palmqvist Morin, VD.

Patentet finns att läsas på följande länk: http://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/originalDocument?CC=JP&NR=2013241553A&KC=A&FT=D&ND=3&date=20131205&DB=worldwide.espacenet.com&locale=en_EP

Ladda ner som PDF