Nyheter

Nexam rekryterar för fortsatt snabb expansion inom vindkraft Anställer Dane Momcilovic som ansvarig för PET-applikationer

2022-02-18

Nasdaq First North-listade Nexam Chemical har rekryterat Dane Momcilovic som Business Manager för det växande affärsområdet PET-skum. Dane Momcilovic kommer närmast från Polygiene och har tidigare bland annat varit utvecklingschef på Diab. Uppdraget innebär att ansvara för att vidareutveckla PET-skumaffären och expandera den med fler produkter och kunder. Dane Momcilovic tillträder tjänsten den 1 mars.

Nexam Chemical hjälper tillverkare av plast världen över att förbättra sina produkter – både vad gäller hållbarhet och funktion – och därmed konkurrenskraft.

Dane Momcilovic har tidigare varit anställd som CTO på Nexam Chemical, men återvänder nu för att axla en mer kommersiell roll inom bolaget.

– Den starka tillväxten av vindkraft skapar förutsättningar för en fortsatt snabb expansion för Nexam, eftersom våra produkter bidrar till marknadsledande PET-skum för tillverkning av rotorblad för vindkraftverk. För att ta tillvara på möjligheterna att fortsätta att växa inom PET-skumaffären känns det bra att kunna rekrytera en av de bästa på marknaden – Dane Momcilovic, säger Johan Arvidsson CEO på Nexam Chemical.

Genom bolagets stora kompetens inom kemi och plaster utvecklar Nexam Chemical tillsatser som ofta är banbrytande. Inom PET-skumaffären har bolaget tagit en starkare position, exempelvis hos vindkraftsbolagen, där Nexam Chemicals hjälper kunderna att producera material till rotorbladen för vindkraft. Våra tillsatsmedel förbättrar skummets egenskaper i rotorbladen.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Nexams redan marknadsledande produkter, något jag vet från kundsidan. Jag ser riktigt bra förutsättningar att fortsätta Nexams affär inom vindkraft, säger säger Dane Momcilovic

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com 

Ladda ner som PDF