Nyheter

Nexam Chemical förbättrar kapaciteten

2019-10-28

Nexam Chemical utökar nu väsentligt kapaciteten för sin produktionsanläggning i St Andrews i Skottland. Projektet är delvis redan initierat och kommer att leda till en fördubblad kapacitet, med möjlighet att ytterligare förbättra kapaciteten i ett senare skede. Nexam Chemical investerar även i vissa förbättringar av produktionsanläggningen i Lomma i Sverige. Totalt investeras ca 10 miljoner SEK. Båda dessa projekt avses vara färdigställda under sommaren 2020.

Vid Nexam Chemical i St Andrews tillverkas aktiva ingredienser till många av de produkter som företaget säljer.

”Den volymökning som Nexam Chemical nu befinner sig i, kräver utbyggnad av våra anläggningar för att inte avstanna. Att kunna förbättra kapaciteten i våra anläggningar är något som vi planerat för länge och som vi hoppats skulle bli verklighet. Nu ser vi att vi verkligen har behovet av denna kapacitet och kommer därför att genomföra utbyggnaden”, säger Johan Arvidsson, VD i Nexam Chemical

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com

Om Nexam Chemical
Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som förbättrar polymerers egenskaper, när det gäller styrka, slagseghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. Det innebär lättare, starkare, smartare och mer hållbara material. Nexam Chemical grundades 2009. Företaget har djupa rötter i forskarvärlden både från NASAs rymdprogram och Ideon i Lund. Idag finns sätet i Lomma. Företaget är i stark tillväxt och omsatte 2018 110 miljoner kronor. Produktion sker i Skottland, Sverige, Ungern och Polen. Nexam Chemical finns representerat genom återförsäljare och agenter runt om i Europa samt i Nordamerika och Asien. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB. Mer information om verksamheten finns på http://www.nexamchemical.com.

Ladda ner som PDF