Nyheter

Nexam Chemical investerar i en ny produktionslinje – Stärker relation till kund och ökar lönsamhet

2022-02-03

Nasdaq First North-listade Nexam Chemical, som hjälper tillverkare av plast världen över att förbättra sina produkter – både vad gäller hållbarhet och funktion – och därmed konkurrenskraft, investerar 20 miljoner kronor i en ny produktionslinje. Investeringen vid bolagets anläggning i skånska Lomma ökar tillverkningskapaciteten och förbättrar på sikt lönsamheten. Dessutom stärks möjligheten att möta kundernas behov av utveckling av avancerade produkter.

Den nya maskinlinjen, som ska vara en integrerad del i det befintliga produktionssystemet, planeras vara i drift under slutet av innevarande år.

– Vår produktion ökar i takt med att vår omsättning stiger, varför vi nu investerar i ökad och förbättrad egen produktionskapacitet. Den nya produktionslinjen kommer att öppna möjligheter för oss att tillverka alltmer komplexa produkter som kan göra oss ännu mer attraktiva för allt fler kunder, säger Johan Arvidsson, Nexam Chemical.

I första hand kommer den nya linjen stå för tillverkning av tillsatser för flera olika marknadssegment och polymerområden. Utöver det finns en stor potential i att använda kapaciteten till att ytterligare öka takten på återvinningssidan.

– Vi har en stark tillväxt, och den bedöms bestå. Med investeringen kommer vi dessutom att bli mindre beroende av extern kapacitet samtidigt som vi förbättrar möjligheten att ta fram än mer avancerade lösningar för våra kunder. Något som stärker relation till kund och förbättrar vår lönsamhet över tid, säger Johan Arvidsson, Nexam Chemical.

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com 

Ladda ner som PDF