Nyheter

Nexam Chemical utser Henrik Bernquist till ny Business Development manager

2020-01-17

Nexam Chemical har rekryterat Henrik Bernquist som Business Development Manager för bolaget. Henrik Bernquist kommer att tillträda sin tjänst den 1. April 2020 och kommer närmast från ett uppdrag på Flint Group, där han varit produktchef. Den största delen av karriären har dock varit förlagd till Perstorp. Henrik Bernquist är civilingenjör i Kemiteknik med lång erfarenhet från R&D och Product Management. På Nexam Chemical kommer Henrik Bernquists främsta uppgifter initialt vara inriktade på att kommersiellt utveckla High Performance sortimentet.

”Det känns oerhört positivt att kunna börja året med en offensiv rekrytering. I takt med att vi vuxit mycket starkt inom flera områden, så har det uppstått behov av att stärka organisationen. High Performance är ett område där vi ser stor potential. Henriks bakgrund gör honom väldigt lämpad för att ta sig an detta uppdrag” säger Johan Arvidsson CEO på Nexam Chemical.

”Jag ser mycket fram emot att arbeta i Nexam Chemical. Detta är ett bolag i stark tillväxt där jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter. Det finns en produktportfölj som har alla möjligheter att kunna växa vidare under många år” säger Henrik Bernquist

Ladda ner som PDF