Nyheter

Strategiskt viktig order Kina; Affärsområdet PET additiv fortsätter växa

2020-03-02

Nexam Chemical har idag fått en order värd ca 1 miljon SEK från Bohai Chemicals i Kina. Tillsammans med ordern finns även en prognos för vidare leveranser till ett värde av ytterligare ca 4 miljoner SEK. Prognosen avser leveranser under Q1 och Q2 2020. Ordern avser material för PET-skum för helt nya kunder på den lokala kinesiska marknaden. Bohai Chemicals är distributör för Nexam Chemicals i Kina.

”Det är mycket glädjande att kunna berätta om denna order. Mest för att det gäller helt nya kunder för oss, inom det område där vi förväntar oss att kunna växa vidare i ett högt tempo. Det är också mycket tillfredställande att vi får den under en tid då det är lätt att få intryck av att Kina helt har stannat till följd av hälsoläget” säger Johan Arvidsson VD i Nexam Chemical.

”Det är vår förväntan att detta bara är början på ett långt samarbete med fler kinesiska materialproducenter inom området. Kina är den mest expansiva marknaden för vindkraft och just vindkraftsindustrin är den som är slutförbrukare av PET-Skum” fortsätter Johan Arvidsson.

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com 

Ladda ner som PDF