Nyheter

Piippo – för utvecklingen av världens agrikultur

2020-07-14

Piippo är en internationellt ledande tillverkare av rundbalsnät och pressgarn. Deras produkter hjälper lantbrukare att bevara grovfoder, vilket i sin tur bidrar till att mindre foder slängs i onödan. I sin produktutveckling menar Piippo att allt kan göras bättre, mer hållbart och alltid i nära partnerskap. Piippo och Nexam Chemical har samarbetat sedan 2018.

Runt om i världen använder lantbrukare högkvalitativa rundbalsnät och pressgarn från Piippo för att öka konserveringsvärdet på sitt grovfoder. Grovfoder är en viktig foderkälla för idisslare som kossor, hästar, får och getter. Piippo är specialiserade på en liten, men ofta avgörande del, i skördekedjan.

Att fokusera på ett hållbart foder är något som Antti Pietarinen, produktionschef på Piippo, anser är viktigt eftersom världens befolkningstillväxt fortsätter att stiga. Han betonar att företaget, tillsammans med sina partners, delar ett av världens viktigaste arbeten. Om grödorna bevaras väl ökar nämligen chanserna att tillgodose behovet av mat som kommer med en växande befolkning.

”Under de kommande 50 åren måste jordbruket producera mer mat än vad som producerats under de senaste 10 000 åren. Vi har inte råd att slösa bort tid, pengar eller naturresurser.”, säger Piippo på deras hemsida.

Jordbruk och plast är två viktiga frågor som lyfts fram när man pratar om hållbar utveckling på en global nivå. Piippo har i och med detta åtagit sig att skapa produkter som både är pålitliga och ekologiska att använda. De är också angelägna om att hitta nya lösningar och i dag är deras rundbalsnät det mest ekologiska alternativet på marknaden. Genom att använda produkten sparar slutanvändaren också 20 procent av sina totala, årliga kostnader.

Nära samarbete

Piippo har använt Nexam Chemicals lösningar sedan 2018. Det finska företaget använder skräddarsydda masterbatcher och additiv för att förbättra produkternas egenskaper.

– Vi är väldigt nöjda med samarbetet och produkterna. Nexam Chemical är mycket angelägna om att utveckla lösningar som specifikt passar våra behov. De besökte vår fabrik förra året och vår plan är att komma till deras anläggning i Lomma. Att göra besök på plats är viktigt eftersom det hjälper oss att få insikt i varandras arbete. Genom att göra det kan vi ha det bästa möjliga samarbetet, säger Antti.

Antti förutspår en ljus framtid och kontinuerlig, stabil tillväxt för Piippo.

– Vi tar starka steg framåt och har också ett tydligt fokus. Den viktigaste faktorn för oss i vårt arbete med leverantörer är förtroende. Med Nexam Chemical vet vi att produkterna levereras i tid och att de håller en hög kvalitet. Det är avgörande för vår verksamhet. Vi har stort förtroende för vårt samarbete och ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans, avslutar han.