Nyheter

Nexams kompetens skapar affärer i Kina

2019-06-20

I juni besökte Nexam Chemical sin kinesiska återförsäljare, Wuxi Bohai Chemical, eller WBC, på dess huvudkontor i Wuxi. WBC startade sin verksamhet 2009 och har idag tre lager i Kina; Shanghai, Guangzhou och i Tianjin. Bolaget, som ingår i Qicheng Group, är aktivt i fyra olika segment pharma, agrokemikalier, kosmetika och polymera material där man är aktiv speciellt inom PI, PET och PE.

WBC har samarbetat med Nexam Chemical de senaste åtta åren, och det startade med att WBC såg ett marknadsbehov av end-cappers till polyimid (PI) som Nexam Chemical har i sin produktportfölj.

– Nexam Chemical förstår vår affär och är enkla att arbeta med. Det betyder mycket för oss att ha leverantörer som vi kan diskutera våra kunders behov med, och som hittar lösningar på ett smidigt sätt. Deras kompetens kring produkterna gör att vi blir tydligare mot våra kunder, vilket leder till bättre affärer, säger Tom Feng VD på WBC.

Kina är en viktig marknad för Nexam Chemical som i många avseenden ligger i framkant gällande innovation och produktutveckling inom många applikationsområden.

– Vårt besök har verkligen bekräftat att vi är en uppskattad leverantör som håller vad vi lovar. Kina är en speciell marknad på många sätt, och det finns många konkurrenter. Då känns det extra roligt att som svensk aktör få ett sådant starkt förtroende, säger Lars Öhrn, Chief Marketing Officer på Nexam Chemical.