Nyheter

Nexam på Compound World Expo och Plastic Recycling World Expo

2021-10-08

Den 29 – 30 september arrangerades Compound World Expo och Plastic Recycling World Expo i Essen, Tyskland. På plats fanns Nexam Chemical, tillsammans med över 200 utställare.

– En mycket relevant mötesplats för oss där många av våra kunder, potentiella kunder och samarbetspartners deltog, förklarar Henrik Bernquist, Business Development Manager på Nexam.

Mässorna arrangerades för andra gången av Applied Market Information (AMI) och kombinerades med två andra mässor: Plastic Extrusion World Expo och Polymer Testing World Expo. Bland deltagarna fanns alla typer av aktörer inom plastindustrin, som återvinnare, maskintillverkare, kompanderare och konverterare.

Parallellt med att företag ställde ut och visade upp sina produkter hölls panelsamtal och föredrag. Ett stort fokus låg på plaståtervinning och det återvunna materialet. Henrik berättar att intresset för återvinning delvis drivs av europeisk lagstiftning.

– Enligt det nya regelverket ska alla flaskor inom EU innehålla 25 procent återvunnen plast till 2025. Det sätter press på bottle grade rPET och vissa aktörer förutspår att det kan bli en bristvara om inte fler alternativ introduceras på marknaden. Här kan vi vara en del av lösningen med våra produkter inom Reactive Recycling, berättar Henrik. 

Nexams medverkan gick ut på att få nya insikter om kunderna och marknaderna, knyta nya kontakter och jobba för att öka kännedomen om det egna varumärket.

– På mässan diskuterades frågor som ligger nära det vi jobbar med. Vi stötte på flera företag som var intresserade av våra produkter, vilket har resulterat i att vi har ett gäng spännande uppföljningssamtal inplanerade de kommande veckorna, säger Henrik Bernquist.

Nästa mässa – som planeras sommaren 2023 – ser Henrik det som sannolikt att Nexam deltar igen.