Nyheter

Möt Jörgen Heby: Ny produktionschef på Nexam

2021-11-09

Från om med oktober 2021 är Jörgen Heby ny produktionschef hos Nexam Chemical. Jörgen kommer närmast från den stora finska kemikoncernen Kemira Kemi. Nu ser han fram emot att bli en av kuggarna i hjulet som säkerställer Nexams fortsatta expansion.  

– Jag ser fram emot att vara en del av ett tillväxtbolag och verka i en innovativ och flexibel verksamhet där jag kan delta i de strategiska besluten för att bygga verksamheten långsiktigt, säger Jörgen Heby. 

 

Kan du kort berätta om din karriär innan du började jobba på Nexam? 

– Efter tre år på ett forskningslabb kom jag till Kemira Kemi i Helsinborg. Jag arbetade på Kemira i 14 år, först med olika ingenjörstjänster, sedan som fabrikschef och produktchef. Min sista tjänst på företaget var som site-servicechef i Helsingborg. Det innebar ansvar över alla funktioner för produktionen, bland annat IT, underhåll, energi och logistik.  

 

Varför valde du att börja jobba på Nexam?  

– Efter att ha jobbat några år som site-servicechef kände jag mig färdig inom Kemira. Jag var ute efter nya utmaningar och kände att jag hade växt ur min roll i Helsingborg. Flexibiliteten tillsammans med att få vara med och påverka ett bolags riktning var vad som fick mig att anta erbjudandet som produktionschef hos Nexam. Jag ser fram emot att  arbeta i en innovativ miljö och vara med och påverka den strategiska utvecklingen. 

 

Vad innebär din roll som produktionschef? 

– Rollen som produktionschef innebär ansvar över all produktion i bolaget, såväl i Sverige som i Skottland, Ungern och Polen. Det betyder att jag ska säkerställa en operationsstruktur som kommer att gynna Nexams fortsatta tillväxt och som ger en optimal produktionslösning för verksamheten.  

 

Vad tror du att du kan bidra med till företaget?   

– Jag tror jag kan bidra på flera plan. Med min erfarenhet från Kemira kan jag tillföra kompetens kring produktion och personalledning, men även med stabilitet och struktur i produktionen. Framförallt kan jag hjälpa företaget på ett strategiskt plan för att säkerställa att vi har allt på plats vi behöver för att skala upp produktionen när vi växer.  

 

Vad ser du mest fram emot att jobba med? 

– Vad som lockar mest är att vara en del av tillväxtresan. Jag ser fram emot att få vara med och påverka utvecklingen av ett dynamiskt bolag på tillväxtmarknaden. Jag ser en stor potential i företaget, Nexam växer mot att bli en stor spelare på den internationella marknaden, en känd svensk kemikoncern med en global närvaro. Vi har kommit en bra bit på vägen och mitt arbete, tillsammans med teamet, är en viktig nyckel för att nå hela vägen fram. Det gör att det känns väldigt kul att vara på Nexam!